Thursday, June 02, 2005

25.

Egészséget mindenkinek!
Új vagyok! Olvastam a válaszokat. Azt hiszem, hogy a hálapénzt nem lehet megszüntetni, nem is az orvosok miatt, hanem a betegek miatt, akik tehetik előnyt akarnak szerezni maguknak az ellátásban. Azaz azt hiszik, ha megfizetik az orvost jobban fog vakbelet operálni, vagy agyat, vagy főorvosi szoba egyedül.
Igen ezek jó dolgok mások rovására.
Nos, ezt kellene megszüntetni. Megtiltani, hogy eggyes emberek kiváltságos helyzetbe kerüljenek a kórházakban. Az emberek lehetnek hálásak, de csak a gyógyítás után. Én ezt szigorúan megtiltanám, és sürün felhívnám az orvosok figyelmét a hipokráteszi esküjükre.
Azt hiszem sok orvost nem is kell figyelmeztetni. Azt az orvost aki előre pénzt fogad el nagyon keményen megbüntetném. Erre azonban még soha nem volt precedens.
Lehetne az orvosoknak emelni a fizetésüket de kapzsiknak, a nem hivatástudatból lett orvosoknak úgy is kevés lenne. Menjenek el majd visszajönnek! Ha meg nem, akkor majd lesz más helyettük.
Rendet kellene csinálni az egészségügyben alulról felfelé senkit ki nem hagyni csak ez nehéz, az összefonódások miatt. Ez mindíg így lessz az ember nem tudja önmagát megtagadni.
Csak mi betegek tudnánk ezt megváltoztatni, de mi kiszolgáltatottak vagyunk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home