Monday, May 23, 2005

15.

Pozitív történetek. Vannak ilyenek. Sok van ilyen. Ha nem lennének, akkor robotoknak kellene lennünk. Egészen biztosan, én is a pozitív történetek miatt végzem még mindig a munkám. De, a pozitív történetek nem tehetik, meg nem történtté a negatív történeteket. A pozitív dolgok adják a hitünket, az erőt ahhoz, hogy a negatívak példájából tanulva, többé azt ne követhessük el.
Sajnos, elég baj az, hogy ha valakinek van rá lehetősége, akkor ismerősök által keres "rendes" orvost, vagy akár kórházat. Nagyon sok olyan beteg megfordul nálunk, aki ragaszkodik a kórházhoz (nem is mindig a kezelőorvoshoz), és az ok legtöbbször az előző kórház hibájából adódik. Az előző kórház nem is szerez tudomást az elégedetlenségről (mármint direkt módon nem).
Amikor bekerül hozzánk egy ilyen beteg, és meséli, mi történt meg vele, akkor bizony mi összenézünk, és remélhetőleg azt a hibát már nem fogjuk elkövetni. A negatív példák erre is alkalmasak, vagyis, egy-egy eset gondolkodóba ejthetné az eü. személyzetet. Legyen az orvos, vagy nővér!
(Növérke)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home