Sunday, May 22, 2005

13.

Az origo fórumán György barátommal vitatkozva írtam néhány dolgot, amikre Ő nem reagált. Hátha Veletek több szerencsém lesz. Van egy bizonyára sokakat megdöbbentő véleményem: bizonyos szempontból a jelenlegi helyzetnek a lakosság a nyertese.
A mostani eü-i rendszer csak azért tud ennyi ráfordításból működni,mert a benne dolgozókat megillető jövedelem jelentős részét nem fizetik ki.H osszas számításokat végeztem, és az jött ki,hogy minden egyes járulékfizetőnek kb. 6-7 ezer forinttal kellene havonta többet befizetnie, hogy a nyugaton elismert bérarányoknak megfelelő fizetést kaphassanak az eü-i dolgozók. Ha ez nem megy, az ingyenes ellátásokat kellene szűkíteni, hogy a befizetett pénzek elegek legyenek. Ha viszont egyik sem történik meg, és nem lesznek a fizetések rendezve, hogy fog megszünni a hálapénz?
Ez az a pont, amikor minden politikus megriad, hiszen ebből a csapdából nem tud jól kijönni. Inkább maradjon a hálapénz, az még néhány évig késlelteti az összeomlást, messzebbre meg egy politikus sem tekint. Pedig a hálapénz csak a fizetések drámai és tartós emelésével egyszerre szüntethető csak meg.
(liplap)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home